Tijdperk 1965-1969
1965
Er werd een bemande lancering door de Sovjet Unie uitgevoerd terwijl de Amerikanen vijf bemande lanceringen uitvoerde.
De eerste ruimtewandeling werd uitgevoerd door een kosmonaut van de Sovjet Unie.
De twee grootmachten en Frankrijk lanceerden nieuwe type raketten. De Sovjets en de Amerikanen stuurden ruimtevaartuigen naar de maan en alleen de Sovjets gingen verder de ruimte in door een missie naar de planeet Venus uit te voeren.
De NASA lanceerde satellieten die onderzoek deden naar de zon.
1966
De Verenigde Staten lanceerden vijf bemande vluchten vanaf Cape Canaveral en de Sovjet Unie stuurden twee honden de ruimte in.
Lanceringen naar de maan worden door zowel de Sovjets als de Amerikanen frequent uitgevoerd voor het in een baan brengen van een satelliet om de maan of het landen op de maan.
Er werden nieuw type raketten gelanceerd door de twee grootmachten en Japan.
Enkele satellieten worden gelanceerd door de NASA voor onderzoek van de zon en andere hemellichamen.
1967
De Verenigde Staten en de Sovjet Unie verloren hun bemanningsleden bij een oefening en de terugkeer van een ruimtecapsule.
Er werden ruimtevaartuigen gelanceerd naar de maan en venus door de Sovjets. De Amerikanen lanceerden ruimtevaartuigen naar de maan en plaatsten satellieten in een baan om de aarde voor onderzoek.
De twee grootmachten waren verwikkeld in de race naar de maan en lanceerden diverse onbemande ruimtecapsules de ruimte in voor testdoeleinden.
Ook werden er nieuwe type raketten gelanceerd dit jaar.
1968
De Sovjet Unie lanceerde een bemande Soyuz en vier onbemande ruimtevaartuigen de ruimte in. Lanceerden testvluchten naar de maan en plaatsten astronomie satellieten in een baan om de aarde.
Europa lanceerde een nieuw type raket net als de Amerikanen.
De Verenigde Staten lanceerde twee bemande capsules waarvan er een rondje om de maan vloog. Ze stuurden een lander naar de maan en plaatsten een astronomie satelliet in een baan om de aarde en een zon observatorium in een baan om de zon.
1969
De Amerikanen lanceren vier bemande raketten, om te testen en om de eerste mens op de maan te zetten. De NASA lanceerde drie satellieten voor onderzoek van de zon en twee ruimtevaartuigen gaan naar de rode planeet.
De Sovjets lanceren vijf bemande raketten maar krijgen het niet voor elkaar om een mens op de maan te zetten voordat de Amerikanen dat doen. Ze lanceren diverse testvluchten, lanceren ruimtevaartuigen naar de maan en Mars, en een nieuw type raketten maar niet altijd met het beoogde resultaat.